Gul midtstripe på sykkelveiene langs Heimdalsruta

Krysset Tempevegen/Bostadvegen (skiltet vikeplikt fra Bostadvegen)

Krysset Tempevegen/Bostadvegen (skiltet vikeplikt fra Bostadvegen). Bildet er tatt langs Tempevegen i retning Trondheim sentrum.

Heimdalsruta, en av Trondheims mest brukte sykkelruter, går på sedvanlig sykkelrutevis langs en blanding av sykkelfelt, i normale kjørefelt, på gang- og sykkelsti og tidvis også etter sykkelvei. Og disse sykkelveistykkene, stykkevis og delt som de enn er, fikk i dag en fin gul stripe langs midten. Jeg har aldri savnet midtstripen, men når den først er her merker jeg umiddelbart at jeg liker den.

Tre av de fire sykkelveistykkene mellom Midtbyen og Sluppen bru er korte og uten nevneverdig interaksjon med resten av veinettet. Men det lengste stykket, fra krysset Valøyvegen/Tempevegen og bortover langs ca en km av sistnevnte vei, har en del innkjørsler og ett kryss mot annen vei, og det er her midtstripen kommer til sin rett. Syklistene langs denne sykkelveien holder seg i all hovedsak på rett side av veien, og jeg tviler litt på at en gulstripe får de resterende til å endre oppførsel. Men den gjør sykkelveien mer synlig – betydelig mer synlig – for bilister som skal svinge inn på eller ut fra Tempevegen. Særlig i krysset Tempevegen/Bostadvegen er dette klargjørende. Her er det skiltet vikeplikt for kjørende fra Bostadvegen (inn fra venstre på bildet), men det har vært vanskelig å vite om sjåfører har lagt merke til sykkelveien.

Innkjøring fra Tempeveien til næringseiendommer.

Innkjøring fra Tempeveien til næringseiendommer.


Det samme gjelder for innkjørslene til ulike næringseiendommer langs Tempeveien. Riktignok er det sjelden problemer mellom syklister og bilister her, siden sykkeltrafikken er ganske stor, men det føles likevel tryggere å være på en sykkelvei som det nesten skal vond vilje til for å klare å overse.

Utvilsomt et godkjentstempel til gule midtstriper.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.